Duuri-voittoista elämää Sukulassa

Duuri-voittoista elämää Sukulassa

Kolmas kerta toden sanoo; nyt kirjoitan vihdoin siitä, mistä alun perin pitikin eli Riihivalkaman koulualueen kyliin kuuluvasta Sukulan kylästä. Sukula, kuten lähes jokainen kylä, on täynnä kauniita paikkoja sekä tarinoita ihmisistä, jotka siellä ovat asuneet. Tarinat elävät ja myös uusia tarinoita syntyy koko ajan. Sukulasta on käyty koulua Riihivalkamassa jo hyvä tovi, sillä Sukulan kyläkoulu lopetti toimintansa vuonna 1969. Nykyään vanha koulurakennus on yksityisomistuksessa ja siellä on ainakin menneinä vuosina pidetty joogatunteja; silloin, kun vielä samalla tontilla toimi myös pieneläinlääkärin vastaanotto. Sukula on minulle henkilökohtaisesti erittäin rakas, sillä asuin koko lapsuuteni Sukulassa.

Sukulantieltä näkyvät vanhat, kauniit hirsiaitat, joille kuva ei tee oikeutta. Idyllistä fiilistä lisäävät kesäisin laitumella käyskentelevät tammat varsoineen (joita ei nyt tietenkään tähän kuvaan saatu…)

Sukulan sijainti on mitä mainioin; lähellä sijaitsevaan Torronsuon kansallispuistoon pääsee hetkessä, samoin kaikki palvelut ovat lyhyen  matkan päässä ja Sukula itsessään on hyvin rauhallinen ja kaunis paikka. Näin jälkikäteen ajateltuna Sukula oli täydellinen paikka kasvaa; vaikka palvelut ovatkin suhteellisen lähellä, olivat ne tarpeeksi kaukana pitämään nuoren itseni poissa ”pahoilta teiltä.” Lapsuudessa ja varhaisteini-iässä oli ehdottomasti parasta, että pystyi lähtemään lenkille luontoon. Ja kiipeämään Sukulantielle asti näkyvälle siirtolohkareelle pellon laidassa. Nykyään ihan kaikille ja kaikenikäisille tekisi hyvää se luonnonrauha, joka Sukulassa vallitsee.

Sukulan kauneuteen ja rauhallisuuteen ovat ihastuneet myös Henkilöstöpalvelut Duuri-tiimin Oy:n yrittäjäpariskunta Ella ja Samuel Alhainen.

Ella ja Samuel Alhaisen terassi on todellinen kesäparatiisi luonnon keskellä.

Työpäivät saattavat olla välillä hyvinkin hektisiä Duuri-tiimin ollessa koko Suomen alueella toimiva henkilöstövuokrausfirma, joten asuinpaikan rauhallisuus tulee tarpeeseen.
”Oikein kiireisen työpäivän jälkeen on ihanaa istahtaa tähän terassille; olla hiljaa ja ihan vain katsella, kun puiden latvat heiluvat” Duuri-tiimissä toimitusjohtajana työskentelevä Samuel Alhainen kuvailee.

Sukulassa neljä vuotta asunut pariskunta pitää hyvin paljon luonnossa liikkumisesta; Samuel saattaa jopa kävellä töihin Forssaan asti läheistä metsäpolkua pitkin. ”On ihanaa, että luonto on näin lähellä” korostaa Duuri-tiimin HR-asiantuntijana toimiva Ella Alhainen hymyillen.

Sukulassa on helppo hymyillä, asua ja elää.

Vaikka Alhaiset haluavat säilyttää tonttinsa mahdollisimman luonnonmukaisena, ovat he kaikkien omakotitaloasujien tavoin huomanneet, että töitä omakotitalon ylläpidossa riittää aina. Ilmoille heitetäänkin ajatus ”talkooringistä”, jossa tehtäisiin talkoovoimin omakotitaloasumiseen liittyviä askareita vuorotellen rinkiin kuuluvien (lähinnä oman tuttavapiirin) talouksien kesken. Ei huono idea ollenkaan; tämänkaltaista visiointia kaivattaisiin myös kyläyhdistystoimintaan!

Tapaaminen Alhaisten kanssa oli rento, täynnä naurua ja uusia ideoita. Kenties saamme toimeliaista ja hymyileväisistä Alhaisista vielä joskus tulevaisuudessa oikein kyläaktiivejakin! Ehkäpä myös tämän tekstin luettuaan kyläläiset (ja toki muutkin) osaavat kääntyä Duuri-tiimin puoleen henkilöstöasioissa. Ellan ja Samuelin luotsaama Duuri-tiimi käytännössä välittää yrityksille työntekijöitä ja työntekijöille työpaikkoja. Kannattaa tutustua Duuri-tiimin virallisiin sivuihin osoitteessa www.duuritiimi.fi!

PS. Kannattaa ottaa seurantaan Duuri-tiimi myös somessa; Facebook, Instagram & TikTok!

Kirjoittaja on Riihivalkaman koulualueen kylät ry aktiivi vuodesta 2016.

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.