Lapsiperheiden yhteisöllisyyttä Riihivalkamassa

Lapsiperheiden yhteisöllisyyttä Riihivalkamassa

Vuonna 2016 äitini alkoi kaivata itselleen vertaistukea ja isosisaruksilleni leikkikavereita. Isoveljeni Väinö oli 2-vuotias ja isosiskoni Vilja vain noin puolivuotias ja kylällä asui silloin samanikäisiä lapsia. Ensin äitini tiedusteli yhdessä naapurin Tiinan kanssa, olisiko mahdollista saada Riihivalkamaan oma perhekahvila. Se ei ollut mahdollista, joten yhdessä he perustivat Riihivalkaman äidit-Whatsapp-ryhmän. Tavoitteena oli saada ryhmään samassa elämäntilanteessa eli lasten kanssa kotona olevia äitejä.

Riihivalkaman äidit-ryhmä toimikin hienosti ja kuten tavoitteena oli, äidit ja lapset löysivät seuraa toisistaan samalta kylältä. Ryhmä kuitenkin hiljalleen hiipui vuosien kuluessa, lasten kasvaessa ja siirtyessä kotoa päiväkotiin ja äitien palatessa töihin.

Mutta viime vuonna minun, Eino-pojan, syntyessä ryhmä elvytettiin jälleen toimintaan. Nyt ryhmä onkin aktiivisempi kuin koskaan, sillä siihen kuuluu jo yli 10 jäsentä. Ryhmässä on jopa viisi minun tavoin viime vuonna syntynyttä ikätoveria.

Minä, Eino-poika ja minun tavoin myös viime vuonna syntynyt ystäväni Helmi menossa yhdessä perhekahvilaan Tammelan keskustaan.

Tämän viikon maanantaina Riihivalkaman äidit tapasivat lenkkeilyn ja kahvittelun merkeissä. Kävelimme (tai äidit kävelivät) lastenvaunujen kanssa pienen lenkin, jonka jälkeen kokoonnuttiin Tiinan takapihalle kahvittelemaan ja seurustelemaan. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin ja tunnelma oli rento ja iloinen.

Riihivalkaman äidit vaunulenkillä yhdessä maanantaina.

Riihivalkaman äitien vaunulenkin ja kahvittelun jälkeen kävimme myös äitini kanssa siivoamassa tienvarsia, kuten kyläyhdistyksen jokakeväisiin rutiineihin kuuluu. Viime vuonna en vielä päässyt mukaan, mutta tänä vuonna olin menossa mukana kantorepussa äitini selässä.

Minä, Eino-poika, mukana tienvarsia siivoamassa.

Tänään lauantaina saammekin jännittää, voittaako Suomi Euroviisut. Minun kummitätini on myös Liverpoolissa Käärijän mukana Ylen puvusto ja naamiointi-tiimissä, mutta häntä en taida nähdä telkkarista.

Huomenna onkin äitienpäivä, joten oikein hyvää äitienpäivää kaikille!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.