Me Tammelat on syntynyt

Me Tammelat on syntynyt

Portaan kylältä. Kuva: Ella Aaltonen

Ensin se oli itu, keväisessä maassa hento. Tai haave, jota kesäinen tuuli kuljetti kuin pilveä sinisellä taivaalla. Ehkä se oli aluksi ajatus vain yhdellä, mutta vähitellen se kohtasi toisen ajattelijan, jolla oli samanlainen miete. Vähitellen se kasvoi, ja kun lumi satoi maahan, meitä oli jo monta. Pakkasillassa kokoonnuimme ja tässä se nyt on. Meidän yhteinen blogi.

Huone täyttyi ideoista, ajatuksista, sanoista ja kuvista. Liikkuvista ja paikallaan olevista. Mutta mikä meitä yhdisti, paitsi ajatus blogista? Se tietenkin, että me olemme Tammelasta, pienestä suuresta maaseutupitäjästä, Hämeestä. Ja siinähän se oli meidän nimikin. Me Tammelat.

Me olemme Me Tammelat.

Kuka miltäkin kylältä, osa ihan kirkonkylältä. Osa täältä kotoisin, juurineen päivineen. Joku muuttanut, joku kesäksi muuttava, kesäasukas. Joku lähtenyt ja palannut.

Me haluamme kertoa elämästämme täällä, Kehäkolmosen pohjoispuolella. Missä vielä on tilaa, avaruutta, puhdasta luontoa ja hiljaisuutta.  Ei meillä ole sen kummoisempaa yhteistä agendaa tai teemaa, me kerromme elämästämme siltä osin, kun se hetkeen pysähtyy.

Ei tämä ole mikään maaseutu vastaan kaupunki-kamppailu. Ei tämä ole ylistystä kerrasta toiseen – kyllä me kerromme tai ainakin pyrimme kertomaan aidosti ja rehellisesti siitä, mistä kerromme. Emme voita ehkä finlandiapalkintoja proosallamme, eikä tavoitteena ole voittoisa lyriikkakaan. Toivomme, että blogiimme osuvat lukijat viihtyvät seurassamme ja voivat kaukoputkella katselun tavoin löytää yhden mielenkiintoisen kiintopisteen täältä, elämästämme, meistä.

Tämä on meille eka kerta. Me Tammelat olemme juuri vasta syntyneet. Ensiaskeleet voivat olla haparoivia, mutta kohta jo kirmailemme virtuaalimaailmassa monta kokemusta rikkaampana – saattaa olla, että polvet vähän ruvella, mutta innostuneena.


Aiemmin Lily blogialustassa julkaistut blogikirjoitukset siirtyvät osaksi kodinpaikka.fi -sivustoa. Tämä teksti on julkaistu alunperin Lily -blogissa 13.3.2019.


Kiinnostaako bloggaaminen, kuvaus tai videoiden tekeminen? Ota yhteyttä!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.