Similän ratsutila

Similän ratsutila sijaitsee Tammelan Riihivalkamassa. Similän ratsutila on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu. Meiltä kotoa on Similään vain muutama kilometri. Pääsin tutustumaan paikkaan, kun olimme koko perhe katsomassa isosiskoni Viljan kilpailusuoritusta Similän kesäkisoissa alkukesästä.

Isosiskoni Vilja Similän ratsutilan Kesäkisoissa sunnuntaina 12.6.2022 Bles-poninsa kanssa.

Similässä turvallisuus tulee aina ensin. Ratsastaessa on tietenkin käytettävä aina ratsastuskypärää ja ratsastukseen soveltuvia jalkineita. Kypäriä ja jalkineita on mahdollista lainata ratsastuskoululta ratsastuksen ajaksi. Turvallisuutta edistävät myös kokeneet opetushevoset. Ratsuja löytyy niin kokemattomille kuin kokeneemmillekin ratsastajille. 

Ratsastuskoulun toiminnasta vastaa ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinnon suorittanut Mari Similä. Similässä on ollut ratsastuksen opetusta vuodesta 1998 alkaen. Äitini onkin aloittanut ratsastusharrastuksensa juuri Similän ratsutilalla vuonna 1999 shetlanninponi Daisylla, joka on nykyään 37-vuotias ja edelleen hyvissä voimissa!

Minä, Eino-poika, Daisy-ponin selässä äitini avustamana Mari Similän pitäessä kiinni ratsustani. Poseerasin vain kuvaa varten, siksi minulla ei ole tällä kertaa kypärää, joten poikkeus vahvistaa säännön: Ratsastaessa aina kypärä päähän!

Similän ratsutilalla opetellaan pääsääntöisesti kouluratsastusta, mutta myös esteratsastusopetukseen on mahdollista osallistua omalla hevosella tai ponilla. Ratsastustuntien lisäksi Similässä järjestetään kesäisin kesäkursseja sekä ratsastuskilpailuja. Similän ratsutilalta on myös mahdollista saada tapahtumiin talutusratsastusta. Myös synttärijuhlien, polttarien ja pikkujoulujen järjestäminen tallilla on mahdollista.

Similässä on hyvä 20x40m maneesi sekä kaksi ulkokenttää. Lähistöllä on myös ratsastukseen hyviä maastoreittejä; löytyy peltoa, metsäpolkuja sekä järvenranta.

Isoveljeni Väinö oman, Similässäkin opetusponina toimineen Ulla-ponin kanssa.

Lue lisää osoitteesta: www.similanratsutila.fi ja ota Similän ratsutila seurantaan Facebookissa. Seuraavat ratsastuskilpailut Similässä järjestetään lauantaina 10.9.2022.

Kävin ottamassa tuntumaa myös Ulla-ponin selässä. En ihan vielä osallistu ratsastuskilpailuihin, ehkä sitten parin vuoden kuluttua.
Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.