Syksy ja maksuton varhaiskasvatus ovat täällä

Syksy ja maksuton varhaiskasvatus ovat täällä

Kesä meni ohi niin että vilahti, mutta jätti jälkeensä monta uutta ja mukavaa muistoa. Minä, Eino-poika, myös kasvoin ja kehityin kesän aikana hurjasti. Säät suosivat etenkin juhannuksena ja lomareissulla sekä kyläyhdistyksen kesän aikana järjestämissä tapahtumissa. Kaiken kaikkiaan takana on erittäin onnistunut ja mukava kesä, ihan kaikilla mittareilla.

Kesällä myös minä, Eino-poika, kävelin useana päivänä pihapiirissä ilman kenkiä.

Syksy on alkuvuoden tavoin uusien asioiden ja aikuisten lomilta töihin palaamisen aikaa. Myös lapset palaavat kouluihin aloittamaan uutta lukuvuotta ja monet aloittavat syksyllä uuden harrastuksen. Myös minä, Eino-poika, olen uuden asian aloittamisen äärellä. Nimittäin minä alan käymään päivähoidossa Riihivalkaman koulun yhteydessä sijaitsevalla Tammitarhan päiväkodilla. 

Minä, Eino-poika, tutustumassa tulevaan hoitopaikkaani, Riihivalkaman koulun yhteydessä sijaitsevaan Tammitarhan päiväkotiin.

Ja kuinka ollakaan, varhaiskasvatus on Tammelassa maksutonta 1.8. alkaen. Kävin tänään tutustumassa oman ryhmäni aikuisiin ja leikki-tiloihin. Hoitajani kertoi, että ryhmässäni on nyt yhteensä yhdeksän lasta. Paikkoja ryhmässäni on kaksitoista eli vielä muutama vapaana. Tammitarhan päiväkoti on aloittanut toimintansa elokuussa 2013 ja nykyään Tammitarhassa järjestetään myös vuorohoitoa. Myös isoveljeni ja isosiskoni ovat olleet hoidossa Tammitarhassa ja jatkaneet siitä samassa pihapiirissä sijaitsevaan Riihivalkaman kouluun, jossa myös äitini on käynyt ala-astetta.

Minä, Eino-poika, tutustumassa ja testaamassa Tammitarhan leikkitiloja.

Kesältä jääneitä mukavia muistoja kertyi niin juhannuksen vietosta, lomareissusta Tanhuvaaran urheiluopistoon sekä kyläyhdistyksen järjestämästä koko perheen pihapelipäivästä. Juhannusta minä, Eino-poika, vietin perheen ja sukulaisten kesken Matkussa Vähäjärven rannalla. Kävin juhannuksena myös ensimmäistä kertaa järvessä uimassa ja se oli hauskaa!

Minä, Eino-poika, juhannusta viettämässä.

Juhannuksen jälkeen, kesäkuun viimeisellä viikolla perheemme suuntasi kesälomareissulle Tanhuvaaran urheiluopistoon Savonlinnaan. Siellä kuulin, kuinka äitini ja sisarukseni ylpeinä kertoivat asuvamme Tammelassa, kahden kansallispuiston kunnassa ja vain lyhyen ajomatkan päässä Eerikkilän urheiluopistosta. Äitini saattoi myös mainita Tammelan 600-vuotisjuhlavuoden sekä juurikin syksystä alkaen maksuttoman varhaiskasvatuksen. 

Minä, Eino-poika, pääsin järveen myös lomareissulla Tanhuvaaran urheiluopistolla.

Pari viikkoa lomareissumme jälkeen kyläyhdistys järjesti Riihivalkaman koululla koko perheen pihapelipäivän. Pihapelipäivässä oli ohjelmassa hassujen esineiden heittoa, köydenvetoa, pussijuoksua, suunnistusta, frisbee golfia sekä kepparirata. Koulun välinevarasto oli auki ja sieltä sai lainata kaikkia haluamiaan urheiluvälineitä. Kaikkien mielestä pihapelipäivän parhain aktiviteetti taisi kuitenkin olla tapahtuman viimeisen tunnin ajan käynnissä ollut vesisota.

Myös minä, Eino-poika, katselin vesisotaa siviilinä ja kokeilin ladata vesipyssyä sisareni Viljan kanssa.

Mukavaa heinäkuun viimeistä viikonloppua sekä ihanaa alkavaa syksyä!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.