Tammelan 600-vuotisjuhlavuosi yhdistää kyläläisiä

Tammelan 600-vuotisjuhlavuosi yhdistää kyläläisiä

Vuosi 2023 on alkanut niin vauhdikkaasti, että tammikuun blogikirjoituskin unohtui. No, tänään, ystävänpäivänä, on hyvä päivittää blogi ajantasalle. 

Vuosi 2023 on paitsi Tammelan kunnan 600-vuotisjuhlavuosi, myös oletettavasti vuosi, joka lähentää kyläläisiä entisestään. Viime vuoden lopulla aloitettu liikuntasalivuoro lauantaisin alle kouluikäisille lapsille ja heidän sisaruksilleen Riihivalkaman koululla on alkanut löytää kävijänsä. Myös Eerikkilän urheiluopiston saunalla keskiviikkoisin järjestettävä avantouinti kylän naisille on kasvattanut suosiotaan. 

Minä, Eino-poika rattaissa muiden kyläläisten kanssa kuutamokävelyllä viime viikolla 7.2.2023.

Lasten liikuntasalivuoro, avantouinti sekä näihin liittyvät WhatsApp-ryhmät ovat lisänneet jonkin verran kylän yhteisöllisyyttä ja aktivoineet kyläläisiä sekä madaltaneet kynnystä tutustua toisiin kyläläisiin. Kylän naiset saavat rupatella ja tulla tutuiksi terveyttä edistävän avantouinnin ja saunomisen ohella. 

Lapsiperheet tulevat toisilleen tutuiksi ja lapset saavat tutustua toisiinsa jo ennen kuin täyttävät edes vuoden. Meitä viime vuonna 2022 syntyneitä on Riihivalkaman äidit ja isit-WhatsApp-ryhmässä jo 5!

Minä, Eino-poika ja Riihivalkaman äidit & isit-WhatsApp-ryhmän kautta tutuksi tulleet ikätoverini.

Riihivalkaman koulualueen kylät ry järjestää jälleen (viimeksi ennen koronaa pidetyn) Kotieläinpäivän Riihivalkamassa osana Tammelan 600-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Kotieläinpäivään on jälleen suunnitteilla kaikkea kivaa, kannattaa siis seurata kyläyhdistystä Instagramissa ja Facebookissa. Kunhan suunnitelmat on lyöty lukkoon, niin Kotieläinpäivälle tehdään oma Facebook-tapahtumasivu.

Ystävänpäivän kukkia.

Hyvää ystävänpäivää ja alkanutta vuotta 2023!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.