Tienvarret siistiksi kyläyhdistyksen toimesta

Varmoja kevään ja alkukesän merkkejä ovat kuulemma muun muassa auringonpaiste, lumien sulaminen, ruohon vihertäminen sekä kyläyhdistyksen aktiivien löytyminen 2-tien ojien pohjilta roskia keräämästä. Minä en vielä muutamaan vuoteen pääse tai pysty keräämään roskia, mutta onneksi kyläyhdistyksestä löytyy siihen innokkaita vapaaehtoisia. Äitini sanoo, että kuitenkin  myös uudet vapaaehtoiset olisivat tervetullut lisä nykyisten rinnalle!

Kuvassa Minna, äitini Mona ja Marjo viime vuoden keväällä roskienkeräyskeikalla. Minusta ei ollut silloin vielä tietoakaan!

Kyläyhdistyksen aktiiveihin lukeutuva äitini oli viime vuonna ensimmäistä kertaa roskia keräämässä. Hän hurahti siihen touhuun niin, että minä sain jäädä isän kanssa kotiin, kun äiti lähti tänäkin vuonna roskapussien ja roskapihtien kanssa tienvarsia puhdistamaan. Äitini mielestä roskien kerääminen on mukavaa ja hyödyllistä, mutta kuitenkin täysin turhaa. Tarkoittaen siis sitä, ettei roskia tarvitsisi kerätä, mikäli autoilijat eivät heittelisi roskia tienvarsille. Ei luulisi olevan hirveän vaikeaa autoilijalle pitää muovipussia autossa ja kerätä roskat siihen ja pysähtyessä heittää roskapussi roskikseen.

Kevään roskasaalista 2-tien varrelta.

Kyläyhdistys on siivonnut 2-tienvartta jo monta vuotta ja se on vakiintunut jokavuotiseksi perinteeksi, jos niin voi roskien keräämisestä sanoa. Tienvarret saatiin tänä vuonna puhtaiksi tarkalleen ottaen keskiviikkona 18.5. klo 19.45. Kyläyhdistys tekee talkoohengessä muutakin, tai oikeastaan kaikki kyläyhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoisiin kyläläisiin. Kyläyhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Minna totesikin kerran hyvin, että:

”Kyläyhdistys ja sen toiminta on juuri sen näköistä kuin siihen kuuluvat ja osallistuvat kyläläiset!”

Siksi kyläyhdistykseen kaivataankin jatkuvasti uusia aktiiveja, jotta toiminta vastaisi mahdollisimman hyvin kyläläisten tarpeita ja toiveita. Kyläyhdistys on järjestänyt paljon erilaisia tapahtumia; on ollut muun muassa talviriehaa, kuutamokävelyä, leivontakurssia, kotieläinpäivät ja pikkujouluja. En malta odottaa, että kasvan isommaksi ja pääsen osallistumaan kyläyhdistyksen tapahtumiin ja aktiviteetteihin! Ja keräämään roskia…

Minä, Eino-poika, valmiina keräämään roskia! No ehkä siihen menee vielä aikaa, että minä kiertelen ojanpohjilla roskia keräämässä. Ja voihan sitä toivoa, että siihen mennessä ihmiset oppivat olemaan roskaamatta.
Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.