Kesä on kylätapahtumien kulta-aikaa

Kyläyhdistyksen ja etenkin kyläyhdistyksen aktiivien kesän aloitti heti koulun päätösviikonlopun jälkeen Kotieläinpäivä Riihivalkamassa meidän pihallamme.

Kotieläinpäivä sai alkunsa, kun joku ehdotti äidilleni, että järjestetään Kotieläinpäivä, kun teillä on niin paljon eläimiä. Niinpä Kotieläinpäivä Riihivalkamassa järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2018 ja toisen kerran kesällä 2019.

Ensimmäisenä vuotena tapahtumaa järjestäneet kyläyhdistyksen aktiivit eivät osanneet tai edes voineet arvioida odotettua kävijämäärää; varovainen toive oli, että jos nyt edes joku tulisi, 50 henkilöäkin olisi jo hyvä määrä. Silloin kävijämäärä oli yli 100 henkilöä. Toisena vuotena kävijämäärä jäi luultavastikin sateen uhan takia hiukan alle sadan.

Mutta nyt, kolmannella kerralla, Tammelan kunnan 600-vuotisjuhlavuotena 2023 Kotieläinpäivän kävijämäärä kipusi yli 400 kävijän! Kyllä riitti meidän pihalla vipinää ja leikkikavereita!

Minä, Eino-poika, isosiskoni Viljan sylissä menossa Kotieläinpäivänä 11.6.2023 maksuttomaan talutusratsastukseen Similän ratsutilan poneilla.

Kotieläinpäivässä nähtävillä oli tavallisimpia kotieläimiä, kuten kissa ja koira, jotka molemmat olivat Jokioisten eläinsuojeluyhdistyksen Ystäväeläimiä. Nähtävillä oli myös jättipupuja, pikkupupuja, gerbiileitä, poneja sekä lampaita, jotka tulivat tapahtumaan lyhyellä varoitusajalla Anun Arkista. Tapahtumaan oli tulossa myös aasi, jonka tulo kuitenkin peruuntui viime hetkillä sairastapauksen vuoksi.

Lampaat saapuivat Kotieläinpäivään Anun Arkista.

Tämän vuotisen Kotieläinpäivän vetonaula olivat kuitenkin ehdottomasti kellariimme sijoitetut matelijat esittelijöineen. Erilaisia käärmeitä, lisko sekä kilpikonna kiinnostivat ihmisiä. Matelijoita oltiin tultu katsomaan pidemmänkin matkan päästä, mm. Helsingistä, Hyvinkäältä ja Turun läheltä asti.

Liskon ja muut matelijat Kotieläinpäivään toivat yksityiset matelijaharrastajat Jonna Friman ja Anniina Leino. Kuva: Jonna Friman

Kotieläinpäivässä yhteistyökumppaneina olivat Jokioisten eläinsuojeluyhdistys sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tammelan paikallisyhdistys, joka julkisti Kotieläinpäivässä joukon jäsenetuja pääasiassa tammelalaisiin yrityksiin. Yhdistysten lisäksi yhteistyötä tekivät aiemmin mainittu Anun arkki, yksityiset matelijaesittelijät Jonna ja Anniina, talutusratsastuksesta vastannut Similän ratsutila sekä upeat amppelit Kotieläinpäivään tuonut Vihannestila Känkänen.

Upeat amppelit Kotieläinpäivään toimitti Vihannestila Känkänen. Kuva: Minna Kivistö

Yhdistysten yhteistyön ansiosta tieto Kotieläinpäivästä tavoitti monet ja tapahtuma oli kaikilla mittareilla todella onnistunut.

Kotieläinpäivän jälkeen äitini ja muut kyläyhdistyksen aktiivit hengähtivät hetken ja seuraavana viikonloppuna talkoilivatkin jo Suvi-illassa. Hallitus kokoontui alkuviikosta ja juhannuksen jälkeen saan valmistautua kyläyhdistyksen heinäkuussa järjestämään Pihapelipäivään. Luvassa jälleen kaikkea hauskaa, kannattaa siis seurata kyläyhdistyksen somekanavia, jotta pysyy ajantasalla tapahtumista.

Kyläyhdistyksen aktiiveja jakamassa vettä ja urheilujuomaa maratoonareille Tammelan S-marketin päädyssä. Kuva: Minna Kivistö

Näistä linkeistä saat helposti ja nopeasti seurantaan kunkin toimijan:

Riihivalkaman koulualueen kylät ry Facebook, Instagram

MLL Tammelan paikallisyhdistys Facebook, Instagram

Jokioisten eläinsuojeluyhdistys Facebook, Instagram

Similän ratsutila Facebook, Instagram

Anun Arkki Facebook, Instagram

Vihannestila Känkänen Facebook, Instagram

Hyvää juhannusta 2023!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.