Laita hyvä kiertämään – Vuoden 2018 maisematekokilpailu

Liesjärvi

Löytyisikö Tammelasta potentiaalia ”Vuoden maisemateko 2018” kilpailun palkintopallille asti?

Tietoa kilpailusta

”Vuoden maisemateko valitaan nyt neljättä kertaa. Kilpailun teema on ”Laita hyvä kiertämään”. Tänä vuonna kilpailulla halutaan erityisesti edistää kiertotaloutta ja kiinnittää huomiota: hoidon jatkuvuuden turvaamiseen, kierrätettävien materiaalien ja rakennustarvikkeiden käyttöön ja hoitotoimenpiteistä syntyvän materiaalin jatkohyödyntämiseen.

Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä kilpailussa myönnetään maakunnallisia Vuoden maisemateko -tunnustuksia, jotka kilpailevat valtakunnallisesta tunnustuksesta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee vuoden maisemateon valintaa.

Kerro maisemasta, hoida ympäristöä

Laita hyvä kiertämään -teemaa on lupa toteuttaa vapaasti. Vuoden maisemateko on teko, joka nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja ja ominaispiirteitä, lisää yhteisöllisyyttä ja edistää kohteen säilymistä tuleville sukupolville kestävällä tavalla.

Vuonna 2017 valtakunnallinen Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin Kainuuseen Vienan reitille. Vuonna 2016 kilpailun voitti Saarijärven Koskenkylä-Lehtola Keski-Suomessa ja vuonna 2015 Kuninkaanlähteen puhdistus Satakunnassa.

Kilpailuohjeet

Lähetä kuvaus maisemateosta, työn tekijöistä ja perustelut työn merkityksestä piirikeskusten maisema-asiantuntijoille. Liitä mukaan valokuvia ja mahdollisia lehtileikkeitä.
Kilpailuaika päättyy 30.9.2018.
Alueelliset maisemateot valitaan loka-marraskuussa 2018.
Valtakunnallinen voittaja julkistetaan Maa- ja kotitalousnaisten keskuksen varsinaisessa kokouksessa marraskuussa 2018.”

Lisätietoja: https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/sisalto/vuoden-maisemateko-4714

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.