Tapahtumarikas loppuvuosi

Tapahtumarikas loppuvuosi

Syksy on jo pitkällä; viime viikolla vietettiin syyslomaa ja nyt vietetään tämän kuun viimeistä viikkoa, kun ensi viikolla alkaa jo marraskuu. En tiedä muista, mutta ainakin  meidän perheen syksy on ollut erittäin tapahtumarikas. Havahduimme ajan nopeaan kulkuun edellisviikolla, kun huomasimme, että blogikin päivitettiin viimeksi elokuun lopulla. Syyskuu meni ohi niin että vilahti! Loppuvuodellekin on jos jonkinmoista ohjelmaa tarjolla. Siksi onkin hyvä, että tämä blogi jää loppuvuodeksi tauolle ja starttaa jälleen uusin teemoin alkuvuodesta 2024.

Syyskuu alkoi jännittävästi, kun minusta, Eino-pojasta, tuli tv-tähti! Osallistuin yhdessä perheeni kanssa avustajana Ylen Supernormaalia-tv-sarjan kuvauksiin Tampereella. Supernormaalia on 20 -osainen sarja koko perheelle, joka julkaistaan syksyllä 2024. Sarja kertoo siitä, kun yläkoulu alkaa -mitä kaikkia muutoksia saattaa nuoren elämään tulla. Minä, Eino-poika, esiinnyn jaksossa 16, mutta aiomme toki katsoa koko sarjan!

Minä, Eino-poika, isäni kanssa Ylen syksyllä 2024 julkaistavan Supernormaalia-sarjan kuvauksissa Tampereella.

Syyskuussa myös päiväkotielämä tuli minulle tutummaksi ja kotiuduin Tammen Taaperot-ryhmääni toden teolla. Sisarukseni Väinö ja Vilja pääsivät myös jälleen kunnolla koulutyön makuun ja arki alkoi niin sanotusti rullata. Myös omat ryhmäläiseni elokuun lopulla aloittamassani musiikkileikkikoulussa tulivat tutuiksi. Sekä syyskuu että tämä kuukausi ovat tarjonneet erinomaisia syksyisiä ulkoilukelejä ja aktiviteetteja. Olemme käyneet useana iltana kävelylenkeillä Riihivalkamassa niin, että minä, Eino-poika, olen saanut istua rattaissa ja sisareni ja äitini ovat ratsastaneet poneillaan isäni tai mummini työntäessä vaunujani. 

Minä, Eino-poika vaunulenkillä vanhempieni, ponien ja Heppa-mummin kanssa.

Kävimme myös eräänä viikonloppuna koko perheen voimin Ruostejärven rannalla laavuretkellä. Minä, Eino-poika, matkustin laavulle kätevästi kantorepussa. Sain juosta ja leikkiä piilosta laavun läheisyydessä odotellessamme makkaroiden paistumista. Edellisessä blogitekstissä oli aiheena asuinalueemme hyvät harrastusmahdollisuudet; ne tulivat jälleen testattua ja todistettua hyviksi moneen kertaan.

Minä, Eino-poika, elämäni ensimmäisellä koko perheen laavuretkellä Ruostejärven läheisyydessä sijaitsevalla laavulla.

Viime viikon syyslomaviikolla oli tuttuun tapaan salivuoro. Ainoa ero tavalliseen salivuoroon oli, että tällä kertaa teemana oli naamiaiset. Toiveena siis oli, että kaikki salivuorolle osallistujat, niin lapset kuin aikuiset, pukeutuisivat naamiaisasuun. Vaikka monet olivat vielä syyslomareissuillaan, niin salivuorolle ilmaantui silti ilahduttavan paljon lapsiperheitä naamiaisasuissaan! 

Meidän perheen naamiaisasujen teemana oli supersankarit; minä, Eino-poika, olin Marvel-elokuvista tuttu Captain America; tai tarkemmin hänestä mallia ottava Captain Milk, siskoni Vilja oli Wonder Woman sekä veljeni Väinö ja äitini olivat myös Marvel-elokuvista tutut Spider Man ja Black Widow. Isäni piti pukeutua myös Marvel-elokuvista tutuksi Thor-hahmoksi, mutta hänen pukunsa ei valitettavasti saapunut ajoissa postissa. Siskoni Viljan kummitäti Milla tuli myös Helsingistä asti kyläilemään ja oli Kissanainen, istuen siten perheemme supersankariteemaan hyvin. 

Minä, Eino-poika, pitämässä hauskaa naamiaisteemaisella salivuorolla yhdessä äitini, sisarusteni Väinön ja Viljan sekä Viljan kummitädin Millan kanssa.

Syysloman alkaessa oppilaat järjestivät koulun salissa myös Halloween-teemaisen discon ja tänään, keskiviikkona 25.10. Tammitarhan päiväkodin vanhempainyhdistys järjestää myös koulun salissa päiväkotilapsille suunnatun naamiaisdiscon.

”Siis onko teillä täällä landella joka viikko bileet?” kysyi Helsingistä naamiaisteemaiselle  salivuorolle tullut Vilja-siskoni kummitäti Milla.

”Kyllä, arki on yhtä juhlaa meillä Riihivalkamassa!” hänelle vastattiin nauraen.

Tämä blogi jää tauolle ensi vuoden alkuun asti. Hyvää ja tunnelmallista loppuvuotta!

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.