Riihivalkaman kylän ja lähiseutumme hyvät harrastusmahdollisuudet

Riihivalkaman kylän ja lähiseutumme hyvät harrastusmahdollisuudet

Syksyn saapuessa alkoivat koulu- ja päiväkotitaipaleet monessa perheessä, niin myös meillä. Syksyn edetessä myös vanhojen harrastusten pariin palaillaan kesälomien jälkeen tai aloitetaan kokonaan uusia. Meidän perheessämme harrastetaan tällä hetkellä uintia, ratsastusta ja musiikkia. Käymme koko perheen voimin kerran viikossa uimassa Forssan Viihdeuimala Vesihelmessä ja vanhemmat sisarukseni ratsastavat muutaman kerran viikossa joko kotona ja/tai Similän ratsutilalla. Ja minä, Eino-poika, aloitin musiikkileikkikoulun Lounais-Hämeen musiikkiopistolla Forssassa, sillä Tammelan muskariryhmät eivät käynnistyneet tämän syyslukukauden alussa. Onneksi muskariin Forssaan on meiltä vain 15 minuutin ajomatka.

Minä, Eino-poika, aloitin musiikkileikkikoulun Lounais-Hämeen musiikkiopistolla Forssassa.

Näiden harrastusten lisäksi alamme käymään mahdollisuuksien mukaan myös koulun liikuntasalissa, kun kyläyhdistyksen salivuorot alkavat jälleen lauantaisin klo 13.30-15.00. Salivuoro on suunnattu ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheenjäsenilleen. Suunnitteilla on  kuulemma myös teemakertoja tälle kaudelle.

Salivuorot alkavat jälleen. Tämä kuva Manttaalin salista perhekahvilan ollessa auki.

Salivuorojen lisäksi kyläyhdistyksen naisten avantovuorot jatkuvat keskiviikkoisin klo 19-20 Eerikkilän urheiluopistolla. Lisäksi tavoitteena saada kylälle pienimuotoinen, kyläläisille avoin kuntosali. Harrastuksista puhuttaessa ei pidä myöskään unohtaa, että asumme Tammelassa, kahden kansallispuiston kunnassa. Tämä tarkoittaa, että mahdollisuudet ja olosuhteet myös luonnossa liikkumiseen ja raikkaasta ilmasta nauttimiseen ovat vähintäänkin ihanteelliset.

Riihivalkamasta pääsee kätevästi Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoihin, mutta ihana nuotiopaikka on myös Riihivalkamassa sijaitseva Patasaari ja sen laavu, jossa tämä kuva on otettu.

Mikäli oma laji tai mielenkiinnon kohde on harrastusten suhteen vielä eka- tai tokaluokkalaisilla hakusessa, niin Tammelassa on käynnissä heille suunnattu liikuntapassikampanja.

”Forssan, Jokioisten ja Tammelan kunnat yhteistyössä paikallisten seurojen ja yksityisten liikuntapalvelutuottajien kanssa järjestävät vuoden 2023 liikuntapassikampanjan elo-lokakuussa.
Yhteistyössä mukana lisäksi Forssan Print, Leikkiset Oy, Veikon Kone, Lounea, Intersport Forssa, sekä Viihdeuimala Vesihelmi.
Kampanjan tarkoitus on madaltaa kynnystä lähteä kokeilemaan eri liikuntalajeja sekä tehdä perheet tietoisiksi paikkakunnan lukuisista harrastusmahdollisuuksista. Hienoa jos mahdollisimman moni lapsi löytäisi oman liikuntaharrastuksen.
Kaikki kampanjakuntien eka- ja tokaluokkalaiset saavat omalta opettajaltaan tietoa kampanjasta. Kotiin jaetaan vanhempien info, liikuntapassi sekä liikuntalukkari, josta löytyy kampanja-ajan harrastusmahdollisuudet. Tiedotteet ilmestyvät sivun reunaan kun valmistuvat.
Liikuntapassilla on mahdollista käydä kokeilemassa 10 kertaa seurojen tms. toimintaa elo–lokakuussa, pääsääntöisesti ilmaiseksi. Samaa lajia saa kokeilla kahdesti. Kampanjan päätteeksi passit kerätään ja kaikki osallistuvat arvontaan!”

Lähde: Tammelan kunnan kotisivu

Myös minä, Eino-poika, kokeilin ratsastusta Ulla-ponilla kotipihallamme.

Liikunnallista ja aktiivista syksyä, nähdään salivuoroilla!

Ps. Salivuorojen ja naisten avantovuorojen ajankohdat löytyvät viikonlopun jälkeen tapahtumina Facebookista! Seuraa Riihivalkaman koulualueen kylät ry Facebook-sivuja.

Jaa tämä sivu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.